Test KCK slaapmat met matrashoes

In het mei nummer van de Kampeer en Caravan Kampioen is door de redactie een test gedaan met de slaapmat Gentilly in combinatie met de isolerende hoes voor deze luxe slaapmat. Deze nieuwkomer heeft het predikaat “Aanrader” gekregen!

TEKST RUUD WENTING, redactie KCK

MINITEST

Hoe goed scoren deze nieuwkomers?

Gentilly-slaapmat

Ablis-hoes van bamboe

Human Comfort: slaapmat en hoes

Human Comfort is een klein bedrijf dat kampeeraccessoires maakt die je op vakantie het thuisgevoel geven, en (logees) thuis het vakantiegevoel. Kenmerk van alle producten is dat ze comfortabel en handig zijn in gebruik.

De Gentilly-slaapmatisvervaardigd van sterk polyester waarbij de boven- laag bestaat uit elastisch materiaal met flexibele anti-slipcoating. Hierdoor voelt de bovenlaag natuurlijk en comfortabel aan. Opblazen gaat snel en eenvoudig: de mat zuigt zichzelf vol lucht via een groot ventiel. Leeg laten lopen gaat eveneens snel. De slaapmat is van het type boxmo- del, met rechtopstaande zijwanden zodat je twee matten naast elkaar kunt leggen die goed aansluiten. Gebruik hiervoor de isolatiehoes Ablis Thermo Duo. Daar passen precies twee slaapmatten in. De hoes heeft een toplaag van bamboemateriaal, gevuld met een laag hoogwaardige 3D hollow fibre (slaapzakvulling). Dat geeft extra isolatie en warmteregulatie. Zo heb je minder last van optrekkende kou. De onderzijde van de hoes is gemaakt van beschermend polyester met een thermo-reflecterende zilvercoating. De toplaag is gemaakt van bamboevezel (dit wordt ook toegepast bij bijvoorbeeld ondergoed en andere kleding) en dat is anti-bacterieel, anti-allergisch en het neemt beter vocht op dan katoen. Daarnaast is het ook temperatuurregulerend, net als wol. De hoes heeft dubbele ritsrunners en is bovendien op diverse manieren aan te passen aan luchtbed of slaapmat. De zijkanten en een deel van de onderzijde zijn elastisch waardoor er een dikkere of dunnere mat gebruikt kan worden. De toplaag is ook elastisch en vormt zich goed om de mat.Met een verstelband kun je de hoes verkleinen en twee matten strak tegen elkaar drukken. Tip: gebruik je een slaapmat voor de eerste keer, laat dan eerst wat lucht in de mat lopen. Sluit na enkele minuten het ventiel en ga op een dubbelgevouwen mat zitten. Zo druk je de lucht ook in de gesloten schuimcellen. Na het opendraaien van het ventiel zal de mat zichzelf sneller vol zuigen.

De afmetingen van de Gentilly zijn royaal: 198 x 76 x 10 cm, gewicht 8 kg. Prijs € 169,95. De Ablis Thermo Duo meet 155 x 200 cm en weegt 7,5 kg.

Prijs € 79,95 (single € 49,95). info: human-comfort.com , Slapen zoals thuis

Resultaat: AANRADER!